top of page

Boekrecensie: 'Meer avonturen van de dappere ridster'

Of ze nu met de koning getrouwd is of niet, de dapperste ridster van het land zit nooit stil. Als ze haar band niet aan het plakken is, dan is ze wel wanhopige jongetjes uit bomen aan het halen, of vermiste honderdjarige dametjes aan het zoeken, of roept ze een veel te drukke groep 6 tot de orde. Ook helpt ze wanhopige boekhandelaren, verliefde koks en reuzen met kiespijn. En na elke grote of kleine heldendaad springt ze gauw weer op haar racefiets, want een ridster heeft altijd wat te doen!


In deze verhalenbundel lees je meer sprankelende verhalen over de Dappere Ridster. Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat de verhalen erg eigentijds zijn. Door het eigentijdse karakter kun je je als kind goed inleven in de situaties en avonturen die de ridster meemaakt. Ook voor de volwassene die dit boek voorleest zorgt dit voor veel herkenning!
Mijn favoriete avontuur uit het boek is het verhaal over Fietje van de Fucksiastraat. Fietje heeft een boekhandel, maar er komen nauwelijks klanten meer in haar winkel. Volgens Fietje komt dit doordat er vooral op iPads gelezen wordt, of zelfs helemaal niet meer wordt gelezen. Gelukkig weet de Dappere Ridster wel raad. Op haar eigen gekke en speelse manier weet ze de kinderen weer te prikkelen om boeken te gaan lezen en een bezoekje te brengen aan de winkel van Fietje. Erg leuk aan dit verhaal is dat er diverse bekende boektitels naar voren komen. Een krachtig geschreven verhaal door Janneke Schotveld waarin duidelijk naar voren komt hoe het gesteld is met het leesplezier in onze maatschappij. Gelukkig laat ze ons ook zien hoe simpel en doeltreffend de oplossing kan zijn. De illustraties in het boek zijn prachtig, helemaal passend bij de geestigheid van de verhalen. In het boek wordt afgesloten met tips voor toekomstige ridsters en een test of jij als lezer al een echte ridster bent! Een leuke toevoeging aan het boek!


Naast het verhaal over de boekhandel van Fietje, zijn er talloze andere prachtige verhalen in dit boek. Naar mijn mening een feestje om deze grappige, eigentijdse verhalen voor te mogen lezen in de klas!


Titel: Meer avonturen van de Dappere Ridster

Auteur: Janneke Schotveld

Illustraties: Milja Praagman

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Leeftijd: 7-9 jaar


Interesse in het boek?


Comentarios


bottom of page