top of page

De grote concentratie kalender! - Focusje

Begin deze maand kreeg ik een leuk en enthousiast berichtje van het team van Focusje. Een groep enthousiaste studenten van de Hogeschool Leiden. Ze hebben een product ontworpen voor op basisscholen: een scheurkalender voor de dagelijkse afwisseling! In te zetten in groep 5 t/m 8 met o.a. thema's als rekenen, taal, aardrijkskunde, kunst, geschiedenis en meer! De kalender is een concentratiekalender en bevat 215 pagina's aan energizers, weetjes, raadels en opdrachten om in de klas te doen tussendoor.


Natuurlijk was ik al snel enthousiast over deze scheurkalender. Een onwijs leuk initiatief van studenten van de Hogeschool. Ik ontving de kalender samen met leuke zaadjes om te planten in de tuin. Daarnaast is de kalender ontwikkeld met een groene blik op de toekomst! Tof!


De kalender heeft een compact formaat en is door de handige gaatjes meteen handig op te hangen in de klas. Op deze manier wordt de scheurkalender ook zichtbaar voor de leerlingen. De kalender bevat naar mijn mening erg leuke weetjes, feitjes en opdrachten die direct toepasbaar zijn in de klas. Er is weinig/geen voorbereiding nodig, het kan snel en effectief tussendoor. Door zo'n fijn tussendoortje met de klas zal de concentratie en focus snel weer terug zijn!

Ik ben dus erg enthousiast over de inhoud van de scheurkalender. Daarnaast vind ik ook dat de vormgeving er top uit ziet! De opdrachten zien er aantrekkelijk uit door de fijne kleuren en afbeeldingen die worden gebruikt.

Kortom, een kalender die in iedere klas een mooie toegevoegde waarde kan hebben!Nieuwsgierig geworden? Neem ook een kijkje op de website: https://focusje.com/


Comments


bottom of page