top of page

Boekrecensie: 'Avonturen in Boekenatlas'

Ga je mee op avontuur naar Boekenatlas? De plek op aarde waar het meest wordt gelezen. In deze verhalenbundel ontmoet je bijzondere boeken, zoals Alfabet en het magische boek Zandina. Maak kennis met meneer Balpen die al honderden boeken schreef. Of ontmoet mevrouw Mia die voorleest aan dieren in de jungle. Ga op avontuur met de verliefde meneer Tempel die op zoek is naar mevrouw Sneeuwpop en ga samen met Wies op jacht naar de boekendief uit Eipad. Spannend!


In dit boek maak je als lezer kennis met personages in verschillende verhalen. Hoe leuk dat de hoofdpersonen boeken zijn! In de verhalen zitten diverse boodschappen en wijze lessen verborgen. Thema’s zoals positiviteit, doorzettingsvermogen etc. komen dan ook aan bod. Alle verhalen spelen zich af in en rondom Boekenatlas, de plek op aarde waar het meeste wordt gelezen. Naar die wereld zou ik wel willen gaan!



Ik ben erg enthousiast over het boek en ben onder de indruk van de fantasierijke verhalen die Saskia hier schrijft. Het thema van het boek vind ik natuurlijk helemaal fantastisch: lezen en boeken! Ik vraag me wel af of we hiermee de leerlingen die niet van lezen houden ook aan het lezen krijgen… Wie weet! Ik neem het boek zeker mee naar de klas en ben benieuwd wat de leerlingen ervan vinden. De korte fantasierijke verhalen lezen vlot en fijn. Wat mij betreft zowel een boek om zelf te lezen als een boek om voor te lezen. Kortom, een mooi debuut voor Saskia als kinderboekenschrijfster.


Neem ook zeker eens een kijkje op Saskia haar website: https://www.saskiavandenbrand.nl/


Titel: Avonturen in Boekenatlas

Auteur: Saskia van den Brand

Illustraties: Kim de Jong

Uitgeverij: -

Leeftijd: Vanaf 8 jaar.

bottom of page