top of page

Boekrecensie: 'Goed werk' (Structuurjunkie)

Sinds de lockdown in januari 2021 ben ik begonnen met plannen in een planner van Structuurjunkie. Je kent het vast wel... ineens moesten we weer thuisonderwijs geven. Dat bracht een hoop to-do's en lijstjes met zich mee. Op zich ben ik een persoon die heel goed met lijstjes om kan gaan en vanuit daar prima kan werken. Maar tijdens die lockdown werden de lijstjes mij iets te veel... Ik had al eerder gehoord van Structuurjunkie en besloot om mijn eerste planner aan te schaffen! Yay!


Naast het feit dat deze planner er onwijs mooi uit ziet, gaf deze planner mij vooral rust en overzicht. Alle taken van de week staan netjes in het weekoverzicht en het afvinken van de taken op het moment dat ik klaar was, gaf mij een heerlijk gevoel. Een super aankoop dus! Op het moment dat ik deze blog schrijf ben ik nèt deze week begonnen in mijn nieuwe Structuurjunkie planner. In het afgelopen jaar heb ik veel geleerd rondom het goed plannen en het gebruik van de Structuurjunkie methode. Het boek 'Goed Werk' ontving ik in september en heeft mij nog meer geleerd over plannen en structureren.
Het boek is geschreven door Cynthia Schultz (ook wel Structuurjunkie). Je kunt haar volgen via Instagram en alleen daar al maakt ze content waar je alleen maar blij van wordt. In dit boek bundelt Cynthia al haar kennis over plannen en productiever (thuis)werken. Daarnaast deelt ze informatie uit diverse management- en zelfhulpboeken die ze heeft gelezen en haar hebben geholpen. Dit maakt het naar mijn mening een sterk boek.


Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken en ieder hoofdstuk wordt afgesloten met het opschrijven van je acties. Zo is dit dus een actief boek waarin je zelf direct stappen kunt zetten. In het boek worden praktische tips gegeven die direct toepasbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag met het open neerleggen van je planner naast je werkplek. Met deze kleine en praktische tips krijg je handvaten om effectiever te werken en uiteindelijk tijd over te houden. In het boek leert Cynthia je ook hoe je jezelf nieuwe gewoontes kunt aanleren waardoor je weer tijd krijgt voor de dingen die jij écht belangrijk vindt.


Voor mij is dit boek echt een eye-opener geweest om nog beter gebruik te gaan maken van mijn planner. Met kleine tips en tricks heb ik al diverse gewoontes kunnen veranderen om meer tijd over te hebben voor de dingen die ik belangrijk vindt. Het plannen in haar planners geeft me rust, structuur & overzicht. Natuurlijk heb ik nog veel te leren en loopt mijn planning ook wel eens in de soep, zeker in het vak als leerkracht. Juist dan is het de kunst om tegen jezelf te zeggen dat het oké is. Morgen weer een dag!


Als je in 2022 meer en beter aan de slag wilt gaan met de planners of het boek van Structuurjunkie, dan raad ik je zeker aan om even een kijkje te nemen op:


'Goed Werk' - Bereik meer met de Structuurjunkie-Methode (uitgeverij Blossom Books)

Comentarios


bottom of page