top of page

Boekrecensie: 'De Gelukkige Leraar'


Alweer een tijdje terug ontving ik van Uitgeverij Pica het boek ‘De gelukkige leraar’ geschreven door Maike Douglas-Westland. Op Instagram en Facebook had ik al het een en ander over voorbij zien komen, dus ik was erg nieuwsgierig. Daarnaast spreekt de titel van het boek mij ook erg aan. Een gelukkige leraar willen we allemaal wel zijn!


In het boek schrijft juf Maike over diverse onderwerpen. Zoals het lekker in je vel zitten, weten wat je wilt en het kennen van je rechten en plichten. Daarnaast schrijft ze ook over keuzes maken en kansen pakken. Het boek staat vol met tips om beter om te gaan met je tijd en goed te leren plannen.


Als startende leerkracht herken ik al veel waar Maike over schrijft. Echter herken ik niet alles en is een bepaald deel denk ik meer geschikt voor ervaren leerkrachten.

Maar ook als startende leerkracht heb ik veel tips uit het boek kunnen halen. Het boek leest fijn en gemakkelijk weg, mede door de praktijkvoorbeelden en interviews tussendoor. Mooi aan dit boek vind ik dat het je aan het denken zet over diverse onderwerpen in het onderwijs. Dit zou een mooie ingang kunnen zijn om het gesprek met collega's aan te gaan.


Maike sluit in het boek af met haar belangrijkste boodschap: GEWOON DOEN! Geef je mening en laat jezelf horen, maak fouten, maar oefen! Zoek elkaar op, inspireer elkaar, ontwikkel en professionaliseer. Dit zijn naar mijn mening mooie adviezen die wij als leerkrachten mee kunnen nemen in ons vak om uiteindelijk een gelukkige leraar te worden!


Benieuwd naar dit boek?Comentários


bottom of page