top of page

Boekrecensie: 'Feedback is Fantastisch'Een tijdje terug alweer ontving ik het boek met de titel 'Feedback is Fantastisch' van Uitgeverij Bazalt. Dit boek is een verhaal over omgaan met kritiek en complimenten.


Wat ik zo tof vind aan dit boek is dat het erg verhalend geschreven is. In het verhaal neemt hoofdpersoon Max je mee in zijn zoektocht naar hoe om te gaan met feedback. Zo weet Max aan het begin niet goed wat hij terug moet zeggen wanneer mensen iets tegen hem zeggen. In zijn reis krijgt Max te maken met diverse situaties waarin hem wordt aangeleerd hoe goed om te gaan met feedback. Uiteindelijk is de conclusie van Max dat feedback FANTASTISCH is!

Ik heb dit boek in de klas ingezet tijdens een les in groep 7. In deze les heb ik eerst met de leerlingen een brainstormsessie gedaan over de vraag: Wat is feedback? Hiervan hebben we een woordweb gemaakt op het digibord. Daarna werd de vraag gesteld: Wie denkt er dat hij/zij goed om kan gaan met feedback? Vervolgens heb ik het verhaal voorgelezen. Het was grappig om te zien dat veel situaties in het boek herkenbaar waren voor de kinderen. Naar aanleiding van het verhaal heb ik de leerlingen korte rollenspellen laten spelen waarin ze konden laten zien op welke manieren je met feedback om kan gaan. Tot slot stelde ik de vraag: Wie denkt dat hij/zij nog kan groeien in het ontvangen van feedback? De vingers gingen omhoog!


Een mooi boek om de kinderen bewust te maken van feedback en hoe ze daar het beste op kunnen reageren. De kernboodschap is dat feedback er is om jou te helpen. Aan het einde van het boek is nog een bladzijde gevuld met tips voor ouders en leerkrachten. Hier kun je onder andere tips vinden voor het omgaan met kritiek en complimenten.

Nieuwsgierig geworden naar dit boek?

Comments


bottom of page